EMC op de kaart bij de ‘nota frequentiebeleid 2016’

dkars-logoHet huidige Nederlandse frequentiebeleid is gebaseerd op de nota frequentiebeleid 2005. Deze nota is recentelijk geëvalueerd door KWINK groep, een extern onafhankelijk bureau. De conclusies en aanbevelingen van de evaluatie, en onderzoek naar (onder meer) de impact van het Internet Of Things, vormen het startpunt voor het formuleren van nieuw beleid.

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) gaat een visie ontwikkelen op de toekomst van het frequentiebeleid en wil daar alle stakeholders graag bij betrekken. DKARS-adviseur Peter (PA8A) heeft deelgenomen aan een aantal zogenaamde ‘tafels’ ter voorbereiding op hierboven genoemde nieuwe nota frequentiebeleid 2016 die in september/oktober van dit jaar moet uitkomen.

In de nieuwe nota wordt de EMC problematiek voor het eerst als een zelfstandig item besproken en ook aangegeven welk beleid er op zal worden losgelaten in de toekomst. Dit moet als een stevige stap voorwaarts worden beschouwd die in een zeer kort tijdsbestek voor een groot deel van de DKARS-activiteiten te danken is. Daarnaast heeft de belangenbehartiger via dit overleg ook de nodige andere steakholders kunnen wijzen op de huidige EMC problematiek en daarbij nu ook de nodige medestanders gevonden.

Met het in de nota vermelden van de EMC problematiek zijn de amateurfrequenties nog niet storingsvrij natuurlijk, maar er is al wel een belangrijke eerste stap gezet. DKARS zal u verder op de hoogte stellen van de ontwikkelingen op dit front.

Deel dit...